Sql 2016: ssrs home page blank

  • hi

    i have setup sql 2016 ent, its fully patched with Cumulative updates etc.

    SSRS has been configured and setup, but when i navigate to either the web service url or the web portal url, all i get is a blank landing page as below

    i have full admin, and i am using the account that setup sql,

    any one any ideas what may be my issue?

    mal

    whsql01/Reports_PLATO - /


    
    
    

    Microsoft SQL Server Reporting Services Version 13.0.4446.0

    • This topic was modified 1 year, 4 months ago by  Dave Convery.
  • dopydb - Friday, September 1, 2017 10:10 AM

    hi

    i have setup sql 2016 ent, its fully patched with Cumulative updates etc.

    SSRS has been configured and setup, but when i navigate to either the web service url or the web portal url, all i get is a blank landing page as below

    i have full admin, and i am using the account that setup sql,

    any one any ideas what may be my issue?

    mal

    whsql01/Reports_PLATO - /



    Microsoft SQL Server Reporting Services Version 13.0.4446.0

     

    It could be a few different things.

    You may want to look at the SSRS service logs to see if you have any errors. The files are located at:

    \Program Files\Microsoft SQL Server\<Report Server folder>\Reporting Services\LogFiles

    The files are named ReportServerService_<date_time>.log

    Most of the time errors are located in those files. And what to do depends on what the error is.

    You can also try using Internet Explorer, right click on it and select Run As Administrator. Run as administrator will respond differently than just being in the Administrators group. Those are two different things.

    Sue

    • This reply was modified 1 year, 8 months ago by  Sue_H.
    • This reply was modified 1 year, 4 months ago by  Dave Convery.
  • Cheers sue, never even thought of srs event log !

    But have tried ie admin already, with same result

  • Sue_H - Friday, September 1, 2017 10:38 AM

    dopydb - Friday, September 1, 2017 10:10 AM

    hi

    i have setup sql 2016 ent, its fully patched with Cumulative updates etc.

    SSRS has been configured and setup, but when i navigate to either the web service url or the web portal url, all i get is a blank landing page as below
    i have full admin, and i am using the account that setup sql,

    any one any ideas what may be my issue?
    mal

    whsql01/Reports_PLATO - /

    whsql01/Reports_PLATO - /



    Microsoft SQL Server Reporting Services Version 13.0.4446.0

    It could be a few different things.
    You may want to look at the SSRS service logs to see if you have any errors. The files are located at:
    \Program Files\Microsoft SQL Server\<Report Server folder>\Reporting Services\LogFiles
    The files are named ReportServerService_<date_time>.log

    Most of the time errors are located in those files. And what to do depends on what the error is.
    You can also try using Internet Explorer, right click on it and select Run As Administrator. Run as administrator will respond differently than just being in the Administrators group. Those are two different things.

    Sue

    nothing really standing out sue?

    library!ReportServer_0-3!b860!09/02/2017-15:56:10:: i INFO: SQLDump flags: ReferencedMemory, AllThreads, SendToWatson
    library!ReportServer_0-3!b860!09/02/2017-15:56:10:: i INFO: MiniDump flags: DataSegs, UnloadedModules, ProcessThreadData
    library!ReportServer_0-3!b860!09/02/2017-15:56:10:: i INFO: Dump on: Microsoft.ReportingServices.Diagnostics.Utilities.InternalCatalogExceptionMicrosoft.ReportingServices.Modeling.InternalModelingExceptionMicrosoft.ReportingServices.ReportProcessing.UnhandledReportRenderingException
    library!ReportServer_0-3!b860!09/02/2017-15:56:10:: i INFO: Do not dump on: System.Threading.ThreadAbortExceptionSystem.Web.UI.ViewStateExceptionSystem.OutOfMemoryExceptionSystem.Web.HttpExceptionSystem.IO.IOExceptionSystem.IO.FileLoadExceptionMicrosoft.SharePoint.SPExceptionMicrosoft.ReportingServices.WmiProvider.WMIProviderExceptionSystem.AppDomainUnloadedException
    library!ReportServer_0-3!b860!09/02/2017-15:56:10:: i INFO: Minidump location: C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSRS13.PLATO\Reporting Services\Logfiles
    runningjobs!ReportServer_0-3!b860!09/02/2017-15:56:10:: i INFO: Running Requests Scavenger timer enabled: Next Event: 60 seconds. Cycle: 60 seconds
    runningjobs!ReportServer_0-3!b860!09/02/2017-15:56:10:: i INFO: Running Requests DB timer enabled: Next Event: 60 seconds. Cycle: 60 seconds
    resourceutilities!ReportServer_0-3!b860!09/02/2017-15:56:10:: i INFO: Reporting Services starting SKU: EnterpriseCore
    ui!ReportServer_0-3!b860!09/02/2017-15:56:10:: i INFO: Installed SKU: EnterpriseCore edition
    ui!ReportServer_0-3!b860!09/02/2017-15:56:10:: i INFO: Software Usage Metrics not enabled for EnterpriseCore edition
    library!ReportServer_0-3!b860!09/02/2017-15:56:10:: i INFO: Call to GetItemTypeAction(/). User: WESTLAN\sqladmin.
    library!ReportServer_0-3!65ec!09/02/2017-15:56:10:: i INFO: Catalog SQL Server Edition = EnterpriseCore
    library!ReportServer_0-3!b860!09/02/2017-15:56:10:: i INFO: Catalog SQL Server Edition = EnterpriseCore
    crypto!ReportServer_0-3!b860!09/02/2017-15:56:10:: i INFO: Initializing crypto as user: WESTLAN\sqladmin
    crypto!ReportServer_0-3!b860!09/02/2017-15:56:10:: i INFO: Exporting public key
    crypto!ReportServer_0-3!b860!09/02/2017-15:56:11:: i INFO: Importing existing encryption key
    library!ReportServer_0-3!b860!09/02/2017-15:56:11:: i INFO: Entering StreamRequestHandler.ExecuteCommand - Command =
    library!ReportServer_0-3!b860!09/02/2017-15:56:11:: i INFO: Call to ListParentsAction(/). User: WESTLAN\sqladmin.
    library!ReportServer_0-3!b860!09/02/2017-15:56:11:: i INFO: Call to ListChildrenAction(/, False). User: WESTLAN\sqladmin.
    webserver!ReportServer_0-3!b860!09/02/2017-15:56:11:: i INFO: Processed folder '/'
    library!ReportServer_0-3!b860!09/02/2017-15:56:11:: i INFO: Exiting StreamRequestHandler.ExecuteCommand - Command = (success)
    library!ReportServer_0-3!6c9c!09/02/2017-15:57:12:: i INFO: Call to GetItemTypeAction(/). User: WESTLAN\sqladmin.
    library!ReportServer_0-3!6c9c!09/02/2017-15:57:12:: i INFO: Entering StreamRequestHandler.ExecuteCommand - Command =
    library!ReportServer_0-3!6c9c!09/02/2017-15:57:12:: i INFO: Call to ListParentsAction(/). User: WESTLAN\sqladmin.
    library!ReportServer_0-3!6c9c!09/02/2017-15:57:12:: i INFO: Call to ListChildrenAction(/, False). User: WESTLAN\sqladmin.
    webserver!ReportServer_0-3!6c9c!09/02/2017-15:57:12:: i INFO: Processed folder '/'
    library!ReportServer_0-3!6c9c!09/02/2017-15:57:12:: i INFO: Exiting StreamRequestHandler.ExecuteCommand - Command = (success)

  • Yes....the first several lines when you were logging in. It looks like it generated a minidump. DId you see this line?
    Minidump location: C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSRS13.PLATO\Reporting Services\Logfiles

    Are there any dump files in there? Any with the .mdmp extension?
    I cant remember if Reporting Services does additional files or not so look for any files that aren't the normal ReportServerService_<timestamp>.log
    What else do you have running on the server? Do you have the SQL service with the catalog on their (ReportServer and ReportServerTempDB databases) ?

    Check the Windows event logs too  for the time when you were logging in probably check times starting at at least 15:50.
    The errors were at 15:56 but there could have been things going on before that.

    Since  SSRS goes through http.sys and there is an http exception in there, you might also want to check the log for http.sys.
    Go to  this directory: C:\Windows\System32\LogFiles\HTTPERR
    And then check the last httperr<number>.log. Ignore the "HTTP/1.1 GET /favicon.ico - 404 - NotFound" as that isn't important or needed for SSRS.
    There  may not be anything of importance there but it should probably be checked when you get a dump like that.

    Sue

  • hi Sue

    no other file types here - all .log
    this is also the sql server with report server dbs etc
    nothing of much interest in the event log either, and the http log is gathering nothing either!

    just noticing the call to list children is false, what is this referring to?

    library!ReportServer_0-4!b11c!09/04/2017-15:02:13:: i INFO: Exiting StreamRequestHandler.ExecuteCommand - Command = (success)
    library!ReportServer_0-4!1ab8!09/04/2017-15:06:02:: i INFO: Call to GetItemTypeAction(/). User: WESTLAN\sqladmin.
    library!ReportServer_0-4!1ab8!09/04/2017-15:06:02:: i INFO: Entering StreamRequestHandler.ExecuteCommand - Command =
    library!ReportServer_0-4!1ab8!09/04/2017-15:06:02:: i INFO: Call to ListParentsAction(/). User: WESTLAN\sqladmin.
    library!ReportServer_0-4!1ab8!09/04/2017-15:06:02:: i INFO: Call to ListChildrenAction(/, False). User: WESTLAN\sqladmin.
    webserver!ReportServer_0-4!1ab8!09/04/2017-15:06:02:: i INFO: Processed folder '/'
    library!ReportServer_0-4!1ab8!09/04/2017-15:06:02:: i INFO: Exiting StreamRequestHandler.ExecuteCommand - Command = (success)

  • Sue

    i went back to basics, i think the person who originally installed sql made a bit of a mess of things, but an uninstall and a reinstall with new configs and all is working now!

    thanks for helping me regardless!

    mal

  • You're welcome, thanks for posting back.
    Just so you know even if just for your curiosity, the call to ListChildren is one of the methods for the Web Service which goes through the SOAP API.
    It's  just to list all of the items in the folder you are in. The false means it was non-recursive. You can see the different methods executed in the log.
    The web service is what people use to access things in Reporting Services. It's used by Report Manager as well. Anything you do in Report Manager, you can do
    through the web service.

    Sue

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)

You must be logged in to reply to this topic. Login to reply