Blog Post

Power BI Tracker

,

Znáte ten pocit, kdy jste si přepsali nějakou složitější measure a rádi byste jí vrátili do stavu, jak vypadala před hodinou? Nebo kolega něco upravil ve vašem modelu, ale vy ani nevíte co? Při vývoji jakéhokoliv řešení je dnes normální vše verzovat. Měli bychom to dělat i při práci s Power BI? A jde to vůbec?

Na našem pravidelném Tech Lunchi jsem už několikrát ukazoval náš nový nástroj pro sledování změn v Power BI – Power BI Tracker, který je stále je ke stažení zdarma zde: http://joyfulcraftsmen.com/power-bi-tracker/

Instalace je opravdu jednoduchá. Prakticky klikáte pouze na next, next, next. O nástroj jako takový není potřeba se starat – žádná konfigurace nebo nastavování. Prostě jen nainstalujete a můžete ho spustit přímo z Power BI:

 

 

A co získáte?

  1. Přehled o tom, co jste aktuálně s modelem provedli – všechny aktuální změny přehledně na jednom místě. Nebojte se experimentovat, mazat, měnit nebo něco úplně překopat – o nic nepřijdete. Dokonce i neuložené verze metrik budete mít v historii zaznamenané.

 

 

2. Kompletní historii jakékoliv metriky, vypočítaného sloupce, Power Query,…

 

 

3. Přehledné porovnání vašeho modelu s jakoukoliv předchozí verzí:

 

 

Žádný Git, žádné commity, žádné složité nastavování. Vše out-of-the-box, jak se sluší a patří.

To stojí za vyzkoušení ne? 😊 Feedback je možno odeslat přímo z aplikace. Doufáme, že si naší pre-release verzi užijete a my se budeme těšit!

I work for Joyful Craftsmen as a Data Engineer. I like Microsoft technologies (SQL Server, .NET), Azure and lot of other. I also like automating things (and DevOps generally).

PETR PAŘÍK
Data Engineer

LinkedIn

Original post (opens in new tab)
View comments in original post (opens in new tab)

Rate

You rated this post out of 5. Change rating

Share

Share

Rate

You rated this post out of 5. Change rating