Blog Post

JC Bootcamp Stories – Denisa

,

Od minulého roku jsme spustili náš 4-týdenní Joyful Craftsmen Bootcamp pro budoucí Data Engineers. Jedná se o intenzivní studium přímo u nás v Joyful Craftsmen HUBu, které posouvá datové nadšence dál ve světě technologií. Jedním z našich loňských uchazečů byla právě Denisa, která nejen, že jej úspěšně absolvovala, ale získala tak i možnost pracovat v samotném Joyful Craftsmen.

V tomto rozhovoru se dozvíte, proč se Denisa vydala na cestu datového inženýra a jak se jí na Bootcampu dařilo.

Čemu jsi se věnovala než jsi se rozhodla pro technologie?

Studovala jsem psychologii, ale na škole mě hodně bavila i statistika a práce s datovými soubory v rámci výzkumů a tak jsem se rozhodla, že moje práce se bude ubírat datovým směrem. V průběhu školy jsem absolvovala nejprve kurz Datové Akademie v Czechitas, ale moji kariéru nakopl právě Joyful Craftsmen Bootcamp, protože jsem si ujasnila, že data jsou pro mě.

Co tě přimělo se na Bootcamp přihlásit?

O Bootcampu jsem se dozvěděla z Facebookové stránky absolventek z Czechitas a vzpomínám si, že jsem hned na první pohled věděla, že bych ho chtěla absolvovat. Netrpělivě jsem vyhlížela možnost přihlášení a když nakonec přišla, byla jsem vybrána a měla tak obrovskou radost.

Největším objevem však bylo ujištění, že data jsou směr, kterým se chci vydat.

Co bylo součástí výuky?

Výuka byla intenzivní, ale naprosto “boží”. Tomáš (CEO) se vždy snažil zodpovědět moje dotazy a trpělivě představit esenciální informace pro práci s daty. Začali jsme 0 a 1, pokračovali jsme přes Python až k SSAS, nebo-li “kostkám”, což je pojem, který jsem slyšela poprvé v životě. Informací bylo hodně, ale tím, jak byla přátelská a příjemná atmosféra, tak myslím, že jsme si všichni s úkoly poradili a celý Bootcamp jsme si hodně užili.

Jaký úkol si musela splnit pro úšpěšné absolvování Bootcampu?

Závěrečným úkolem bylo zpracování reportu o letech pro aerolinie a protože jsme si všechno předtím vysvětlili a ukázali, tak to byla taková třešnička na dortu. Výzvou pak bylo tento report odprezentovat před celým týmem, ale všem se to náramně povedlo!

Jaký celkový dojem jsi měla z Bootcampu?

Dojem byl skvělý. Celý měsíc jsem si užila, objevila jsem mnoho nových znalostí a pochopila i proces získávání informací z dat. Největším objevem však bylo ujištění, že data jsou směr, kterým se chci vydat a to se mi za pár měsíců i podařilo, když jsem po Bootcampu získala nabídku práce od Joyful Craftsmen.

A jaké to je pracovat v Joyful Craftsmen?

Je to velké dobrodružství, úžasné přátelství a technologiemi nabitý “Craftsmanship”. Mám velkou radost, že pracuji právě v Joyful Craftsmen, protože pracuji na zajímavých projektech. Úkoly jsou pestré a v práci se potkám s profesionály, kteří jsou ochotni mě vyslechnout a ukázat mi správný směr, když potřebuji poradit. Přirozeně se tak učím best practice a jsem daleko lepší než kdybych byla na vše sama.

Original post (opens in new tab)
View comments in original post (opens in new tab)

Rate

You rated this post out of 5. Change rating

Share

Share

Rate

You rated this post out of 5. Change rating