SQL Clone
SQLServerCentral is supported by Redgate
 
Log in  ::  Register  ::  Not logged in
 
 
 


RS SOLUTION - Logon failure: unknown user name or bad password. (Exception from HRESULT: 0x8007052E)...


RS SOLUTION - Logon failure: unknown user name or bad password. (Exception from HRESULT: 0x8007052E)

Author
Message
Jeff Modzel
Jeff Modzel
SSC Veteran
SSC Veteran (238 reputation)SSC Veteran (238 reputation)SSC Veteran (238 reputation)SSC Veteran (238 reputation)SSC Veteran (238 reputation)SSC Veteran (238 reputation)SSC Veteran (238 reputation)SSC Veteran (238 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 238 Visits: 8

I've been pulling my hair out with this problem. I can create reports in BI Studio and see them return data. After I deploy them to the Report Server I get this error message when I try to execute the report:

Logon failure: unknown user name or bad password. (Exception from HRESULT: 0x8007052E)

I played with the data source and tried every conceivable credential option. Here's the fix (which I picked up on another forum):

  • Goto Reporting Services Configuration (in Start Menu->Programs->Sql Server->Config Tools.
  • Click on Execution Account
  • Uncheck "Specify an execution account"

That's it.


Site Owners
Site Owners
SSChampion
SSChampion (12K reputation)SSChampion (12K reputation)SSChampion (12K reputation)SSChampion (12K reputation)SSChampion (12K reputation)SSChampion (12K reputation)SSChampion (12K reputation)SSChampion (12K reputation)

Group: Administrators
Points: 12723 Visits: 23
No one has responded to this topic yet. Even if you don't have a complete answer, the original poster will appreciate any thoughts you have!
Nathan Griffiths-187644
Nathan Griffiths-187644
SSC Rookie
SSC Rookie (33 reputation)SSC Rookie (33 reputation)SSC Rookie (33 reputation)SSC Rookie (33 reputation)SSC Rookie (33 reputation)SSC Rookie (33 reputation)SSC Rookie (33 reputation)SSC Rookie (33 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 33 Visits: 17

I had the same issue on a dev machine - turned out I head used my own domain account as the Execution Account and when I changed my password it caused this error - and the moral of the story is never use your user account when installing software!

cheers


Puja-306040
Puja-306040
Grasshopper
Grasshopper (22 reputation)Grasshopper (22 reputation)Grasshopper (22 reputation)Grasshopper (22 reputation)Grasshopper (22 reputation)Grasshopper (22 reputation)Grasshopper (22 reputation)Grasshopper (22 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 22 Visits: 1
Thanks for the solution!
Brian Egerton
Brian Egerton
Grasshopper
Grasshopper (19 reputation)Grasshopper (19 reputation)Grasshopper (19 reputation)Grasshopper (19 reputation)Grasshopper (19 reputation)Grasshopper (19 reputation)Grasshopper (19 reputation)Grasshopper (19 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 19 Visits: 1

Jeff,

Thanks for this - I had just about run out of hair!


Bidyut-437210
Bidyut-437210
SSC Rookie
SSC Rookie (25 reputation)SSC Rookie (25 reputation)SSC Rookie (25 reputation)SSC Rookie (25 reputation)SSC Rookie (25 reputation)SSC Rookie (25 reputation)SSC Rookie (25 reputation)SSC Rookie (25 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 25 Visits: 249
This solution really works....
Rachel Blum
Rachel Blum
Grasshopper
Grasshopper (15 reputation)Grasshopper (15 reputation)Grasshopper (15 reputation)Grasshopper (15 reputation)Grasshopper (15 reputation)Grasshopper (15 reputation)Grasshopper (15 reputation)Grasshopper (15 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 15 Visits: 4
Yes. this works, thank you.
delmar.stewart
delmar.stewart
Grasshopper
Grasshopper (19 reputation)Grasshopper (19 reputation)Grasshopper (19 reputation)Grasshopper (19 reputation)Grasshopper (19 reputation)Grasshopper (19 reputation)Grasshopper (19 reputation)Grasshopper (19 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 19 Visits: 28
I tried this, but have not had any luck. I have reviewed my RS Logs and restarted the server/services several times over the past few days and de-selected the Execution account but still no luck. Just
"
Logon failed. (rsLogonFailed)
Logon failure: unknown user name or bad password. (Exception from HRESULT: 0x8007052E)
"
If anybody has any otehr ideas, let me know.
rene-500237
rene-500237
SSCrazy
SSCrazy (2.8K reputation)SSCrazy (2.8K reputation)SSCrazy (2.8K reputation)SSCrazy (2.8K reputation)SSCrazy (2.8K reputation)SSCrazy (2.8K reputation)SSCrazy (2.8K reputation)SSCrazy (2.8K reputation)

Group: General Forum Members
Points: 2799 Visits: 1186
BigGrin
Thanks for your help!!
knahm
knahm
Grasshopper
Grasshopper (23 reputation)Grasshopper (23 reputation)Grasshopper (23 reputation)Grasshopper (23 reputation)Grasshopper (23 reputation)Grasshopper (23 reputation)Grasshopper (23 reputation)Grasshopper (23 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 23 Visits: 145
Awesome. Thanks for the tip. Saved me lots of frustration! BigGrin
Go


Permissions

You can't post new topics.
You can't post topic replies.
You can't post new polls.
You can't post replies to polls.
You can't edit your own topics.
You can't delete your own topics.
You can't edit other topics.
You can't delete other topics.
You can't edit your own posts.
You can't edit other posts.
You can't delete your own posts.
You can't delete other posts.
You can't post events.
You can't edit your own events.
You can't edit other events.
You can't delete your own events.
You can't delete other events.
You can't send private messages.
You can't send emails.
You can read topics.
You can't vote in polls.
You can't upload attachments.
You can download attachments.
You can't post HTML code.
You can't edit HTML code.
You can't post IFCode.
You can't post JavaScript.
You can post emoticons.
You can't post or upload images.

Select a forum

































































































































































SQLServerCentral


Search