Click here to monitor SSC
SQLServerCentral is supported by Redgate
 
Log in  ::  Register  ::  Not logged in
 
 
 


SSMS not connected on query tabs but still connected in object explorer


SSMS not connected on query tabs but still connected in object explorer

Author
Message
Rob Scholl
Rob Scholl
Grasshopper
Grasshopper (11 reputation)Grasshopper (11 reputation)Grasshopper (11 reputation)Grasshopper (11 reputation)Grasshopper (11 reputation)Grasshopper (11 reputation)Grasshopper (11 reputation)Grasshopper (11 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 11 Visits: 343
Hello,

I leave SSMS open on my desktop overnight. Every morning when I get in, all of my query tabs show as "not connected"

Is there a setting that controls this ?

Note, it's not a timeout issue on queries and the databases are still connected in object explorer.

Thanks
R
zip184
zip184
Forum Newbie
Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 2 Visits: 3
I have the same problem in 2008. I never used to but I re-installed it recently and this started happening.

Have you found anything yet?
Lowell
Lowell
SSChampion
SSChampion (14K reputation)SSChampion (14K reputation)SSChampion (14K reputation)SSChampion (14K reputation)SSChampion (14K reputation)SSChampion (14K reputation)SSChampion (14K reputation)SSChampion (14K reputation)

Group: General Forum Members
Points: 14887 Visits: 38887
zip184 (6/6/2013)
I have the same problem in 2008. I never used to but I re-installed it recently and this started happening.

Have you found anything yet?

Maybe the autoclose proeprty is disconnecting you?
I know on all express versions, you have to pay special attention to the autoclose property, which is ON by default in order to conserve resources.

if you are connected to any of the databases with that proerty =true, it might be the issue:

SELECT * FROM sys.databases where is_auto_close_on = 1



Lowell

--
help us help you! If you post a question, make sure you include a CREATE TABLE... statement and INSERT INTO... statement into that table to give the volunteers here representative data. with your description of the problem, we can provide a tested, verifiable solution to your question! asking the question the right way gets you a tested answer the fastest way possible!

zip184
zip184
Forum Newbie
Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 2 Visits: 3
When I run: "SELECT * FROM sys.databases where is_auto_close_on = 1" I get no results.

I don't think it's a DB property because other people who connect to it in my office don't have this problem. I didn't before I re-installed my client either.
Go


Permissions

You can't post new topics.
You can't post topic replies.
You can't post new polls.
You can't post replies to polls.
You can't edit your own topics.
You can't delete your own topics.
You can't edit other topics.
You can't delete other topics.
You can't edit your own posts.
You can't edit other posts.
You can't delete your own posts.
You can't delete other posts.
You can't post events.
You can't edit your own events.
You can't edit other events.
You can't delete your own events.
You can't delete other events.
You can't send private messages.
You can't send emails.
You can read topics.
You can't vote in polls.
You can't upload attachments.
You can download attachments.
You can't post HTML code.
You can't edit HTML code.
You can't post IFCode.
You can't post JavaScript.
You can post emoticons.
You can't post or upload images.

Select a forum

































































































































































SQLServerCentral


Search