SQL Clone
SQLServerCentral is supported by Redgate
 
Log in  ::  Register  ::  Not logged in
 
 
 


database showing restoring does not add back in to always on high availability group


database showing restoring does not add back in to always on high availability group

Author
Message
rajborntodare
rajborntodare
SSC Veteran
SSC Veteran (285 reputation)SSC Veteran (285 reputation)SSC Veteran (285 reputation)SSC Veteran (285 reputation)SSC Veteran (285 reputation)SSC Veteran (285 reputation)SSC Veteran (285 reputation)SSC Veteran (285 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 285 Visits: 510
i got a primary secondary and a Disaster Recovery servers.

I have a database added to the always on high availability,

as we work on failover cluster, i found it as Always On, on all the servers.

I dont know how but found the DB says restoring...

the always on feature is not enabled to that particular DB.

when i try to add the DB to one of the Availability group it says:

" Failed to join the 'DB' to the availability group 'groupname' on the availability replica 'server name'

the remote copy of DB is not recovered far enough to enable database mrroring or to join it to the availability group. you need to apply the missing log records to the remote database by restoring the curent log backups from the primary database (MS SQL Server error:1408) "

i do restored under norecovery from the primary...

now i couldnot find a way to add it back to the Always On...

Can any one find me a way... or am i missing anything over here???


Rookie here Hehe
rajborntodare
rajborntodare
SSC Veteran
SSC Veteran (285 reputation)SSC Veteran (285 reputation)SSC Veteran (285 reputation)SSC Veteran (285 reputation)SSC Veteran (285 reputation)SSC Veteran (285 reputation)SSC Veteran (285 reputation)SSC Veteran (285 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 285 Visits: 510
I had removed it from availability group and

i had deleted the databses manually in all the secondary and also in DR (disaster recovery)

and again added it to the availability group and it stil show as restoring...

I will update if i see any changes........


Rookie hereHehe
rajborntodare
rajborntodare
SSC Veteran
SSC Veteran (285 reputation)SSC Veteran (285 reputation)SSC Veteran (285 reputation)SSC Veteran (285 reputation)SSC Veteran (285 reputation)SSC Veteran (285 reputation)SSC Veteran (285 reputation)SSC Veteran (285 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 285 Visits: 510
Hi guys,

It worked..
please follow this, if you facew such kind of troubles... correct me if i am wrong.

Up on restoring i faced some LSN incompatibility, So i checked the LSN, and only selected the LSN which is latest.

I restored from primary(database) it showed restoring...

and i left as such yesterday..

Up on checking today, they got synchronized and is in Always On group.

It need time to get synchronized....

i need patience ;-)


rookie here Hehe
Go


Permissions

You can't post new topics.
You can't post topic replies.
You can't post new polls.
You can't post replies to polls.
You can't edit your own topics.
You can't delete your own topics.
You can't edit other topics.
You can't delete other topics.
You can't edit your own posts.
You can't edit other posts.
You can't delete your own posts.
You can't delete other posts.
You can't post events.
You can't edit your own events.
You can't edit other events.
You can't delete your own events.
You can't delete other events.
You can't send private messages.
You can't send emails.
You can read topics.
You can't vote in polls.
You can't upload attachments.
You can download attachments.
You can't post HTML code.
You can't edit HTML code.
You can't post IFCode.
You can't post JavaScript.
You can post emoticons.
You can't post or upload images.

Select a forum

































































































































































SQLServerCentral


Search