SQL Clone
SQLServerCentral is supported by Redgate
 
Log in  ::  Register  ::  Not logged in
 
 
 


The report server cannot open a connection


The report server cannot open a connection

Author
Message
BuilderBits
BuilderBits
SSCrazy
SSCrazy (2.1K reputation)SSCrazy (2.1K reputation)SSCrazy (2.1K reputation)SSCrazy (2.1K reputation)SSCrazy (2.1K reputation)SSCrazy (2.1K reputation)SSCrazy (2.1K reputation)SSCrazy (2.1K reputation)

Group: General Forum Members
Points: 2137 Visits: 251
Setup failed to validate specified Reporting Services Report Server http://MYSubDomain.AFCCInc.Com/ReportServer. Error: The report server cannot open a connection to the report server database. A connection to the database is required for all requests and processing.
The report server cannot open a connection to the report server database. A connection to the database is required for all requests and processing. ---> Microsoft.ReportingServices.Diagnostics.Utilities.ReportServerDatabaseUnavailableException: The report server cannot open a connection to the report server database. A connection to the database is required for all requests and processing. ---> System.Exception: For more information about this error navigate to the report server on the local server machine, or enable remote errors




I am hoping that someone that has experienced this error can point me in the right direction.


I have just installed AD, AND MS CRM 4.0 on one server, and on my data server where my one instance of sql server 2008 lives I have added Reporting services.

I am getting this error from the server where my CRM is being installed, and this is the error that I receive after installing the MS CRM.

When I installed reporting services on my data server, I receive the same error on the same machine that reporting services is installed.


What do I need to do to be able to connect to reporting services ? I am assuming that all ports are open when i did the reporting services install.

Thank you.

Dam again!
BuilderBits
BuilderBits
SSCrazy
SSCrazy (2.1K reputation)SSCrazy (2.1K reputation)SSCrazy (2.1K reputation)SSCrazy (2.1K reputation)SSCrazy (2.1K reputation)SSCrazy (2.1K reputation)SSCrazy (2.1K reputation)SSCrazy (2.1K reputation)

Group: General Forum Members
Points: 2137 Visits: 251
After reinstalling my report services everything seems to be connecting just fine.

I will have to admit, this AD with Reporting Services was rough!


I have one last error, and I cannot seem to get it to go away.

I am posting a picture hoping someone can help with it.

Just to let you know that I have named pipes completely disabled. However, I still got this error when the named pipes was enabled.

Please see the attachment.

http://www.afccinc.com/help/CRM-Last-Error.jpg

Dam again!
Attachments
CRM-LAST-ERROR.jpg (23 views, 46.00 KB)
Go


Permissions

You can't post new topics.
You can't post topic replies.
You can't post new polls.
You can't post replies to polls.
You can't edit your own topics.
You can't delete your own topics.
You can't edit other topics.
You can't delete other topics.
You can't edit your own posts.
You can't edit other posts.
You can't delete your own posts.
You can't delete other posts.
You can't post events.
You can't edit your own events.
You can't edit other events.
You can't delete your own events.
You can't delete other events.
You can't send private messages.
You can't send emails.
You can read topics.
You can't vote in polls.
You can't upload attachments.
You can download attachments.
You can't post HTML code.
You can't edit HTML code.
You can't post IFCode.
You can't post JavaScript.
You can post emoticons.
You can't post or upload images.

Select a forum







































































































































































SQLServerCentral


Search