Click here to monitor SSC
SQLServerCentral is supported by Red Gate Software Ltd.
 
Log in  ::  Register  ::  Not logged in
 
 
 
        
Home       Members    Calendar    Who's On


Add to briefcase

SQL Server 2008 Setup.exe Does Nothing Expand / Collapse
Author
Message
Posted Thursday, March 19, 2009 10:39 PM
Old Hand

Old HandOld HandOld HandOld HandOld HandOld HandOld HandOld Hand

Group: General Forum Members
Last Login: Monday, July 21, 2014 2:40 PM
Points: 326, Visits: 180
Well, almost nothing. The first time I use it, it installs .NET3.5 SP1 and Windows Installer 4.5. After a reboot, running setup.exe pops up a DOS window and then nothing! I've searched the Internet and found tons of people with the same problem. Each time an MS support person asks for logs and no resolution is every found.

Anyone had the issue and resolved it?

Thanks.



Post #680127
Posted Friday, March 20, 2009 8:11 AM
Old Hand

Old HandOld HandOld HandOld HandOld HandOld HandOld HandOld Hand

Group: General Forum Members
Last Login: Monday, July 21, 2014 2:40 PM
Points: 326, Visits: 180
Got the answer to this, found a direct hit on the internet. It's a problem with trying to install from an extracted ISO image. Not sure if its a problem with installing from ISO in general or if the ISO extraction has a problem, but, you'll spend a lot of time spinning your wheels. Burn it to DVD and you're off to the races.

Thanks. RH



Post #680400
Posted Friday, May 1, 2009 1:37 PM
Grasshopper

GrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopper

Group: General Forum Members
Last Login: Thursday, February 21, 2013 1:10 PM
Points: 13, Visits: 88
I am having the same issue with SQL 2008 Express. I tried to install the SP1 for it (my original install of 2008 express w/ advanced services was before sp1 was introduced) but it failed with the usual useless failure code that means just about anything wen wrong. Anyways, I uninstalled SQL 2008 express and rebooted. Now it won't install. In case my saved-to-DVD copy was bad redownloaded the installer (noticing that sql express 2008 regular had been updated on MS's site to include sp1 but advanced was still without sp1). Again I ran the downloaded installer, watched it unpack, watched the DOS screen flash up and close as it tried to start the bootstrapper setup.exe and then watched as it removed the temp folder.

This is really annoying - I've tried the other express versions with the same result. I even located a copy of the SQL 2008 sever disc at work just to see if it would install.

Every time the same - the bootstrapper setup.exe flashes briefly and fails right back out. Event log - nothing. Run the setup.exe from a command prompt - starts and then returns to the prompt without an error.
Post #708734
Posted Monday, May 4, 2009 7:09 AM
Grasshopper

GrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopper

Group: General Forum Members
Last Login: Thursday, February 21, 2013 1:10 PM
Points: 13, Visits: 88
Finally got it figured out - SQL express at least really, really, REALLY hates it if you have any .NET other than 3.5 sp1 installed even if 3.5sp1 was the last to be installed. Finally found a web page where an poster had put out that if there was any .net other than 3.5sp1 it would fail to install. I had 3.5 compact installed by MS Vis Studio express. after I removed it and 3.5 sp1 and reinstalled just 3.5sp1 SQL installed without a hitch.
Post #709358
« Prev Topic | Next Topic »

Add to briefcase

Permissions Expand / Collapse