Click here to monitor SSC
SQLServerCentral is supported by Red Gate Software Ltd.
 
Log in  ::  Register  ::  Not logged in
 
 
 
        
Home       Members    Calendar    Who's On


Add to briefcase

SQL Agent stopped running.. Expand / Collapse
Author
Message
Posted Thursday, August 7, 2008 9:17 AM
Forum Newbie

Forum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum Newbie

Group: General Forum Members
Last Login: Friday, February 19, 2010 7:41 AM
Points: 2, Visits: 12
Hi all,

My sql server agent stopped last night and I'm trying to understand why. I've seen previous posts with this error description and my group policy for this user seems to be correct. This has been running under the same admin account now for months. Any ideas and thanks in advance for any help!

Message
[298] SQLServer Error: 15281, SQL Server blocked access to procedure 'dbo.sp_sqlagent_has_server_access' of component 'Agent XPs' because this component is turned off as part of the security configuration for this server. A system administrator can enable the use of 'Agent XPs' by using sp_configure. For more information about enabling 'Agent XPs', see "Surface Area Configuration" in SQL Server Books Online. [SQLSTATE 42000] (ConnIsLoginSysAdmin)
Post #548386
Posted Thursday, August 7, 2008 11:11 AM


Old Hand

Old HandOld HandOld HandOld HandOld HandOld HandOld HandOld Hand

Group: General Forum Members
Last Login: Monday, November 17, 2014 3:55 PM
Points: 320, Visits: 362
And did you do what it said and enable the XPs? What happened when you did?

Watch my free SQL Server Tutorials at:
http://MidnightDBA.ITBookworm.com

Read my book reviews at:
www.ITBookworm.com

Blog Author of:
Database Underground -- http://www.infoworld.com/blogs/sean-mccown
DBA Rant – http://dbarant.blogspot.com
Post #548507
Posted Thursday, August 7, 2008 11:13 AM
Hall of Fame

Hall of FameHall of FameHall of FameHall of FameHall of FameHall of FameHall of FameHall of FameHall of Fame

Group: General Forum Members
Last Login: Monday, September 29, 2014 2:44 PM
Points: 3,475, Visits: 583
Somebody must have run sp_configure or something. Did you try to reconfigure per the error message suggestions?


Regards,
Yelena Varshal

Post #548508
Posted Thursday, August 7, 2008 11:20 AM
Forum Newbie

Forum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum Newbie

Group: General Forum Members
Last Login: Friday, February 19, 2010 7:41 AM
Points: 2, Visits: 12
I ran stored procedure sp_configure and Agent XPs run value was 1. We booted the box at this point and all services came up cleanly.
Post #548520
« Prev Topic | Next Topic »

Add to briefcase

Permissions Expand / Collapse