Click here to monitor SSC
SQLServerCentral is supported by Redgate
 
Log in  ::  Register  ::  Not logged in
 
 
 


Error -1056899072 : The following system error occurred: Key not valid for use in specified state....


Error -1056899072 : The following system error occurred: Key not valid for use in specified state. . While deploying Sample Project of SSAS Cubes.

Author
Message
espro_05
espro_05
Forum Newbie
Forum Newbie (3 reputation)Forum Newbie (3 reputation)Forum Newbie (3 reputation)Forum Newbie (3 reputation)Forum Newbie (3 reputation)Forum Newbie (3 reputation)Forum Newbie (3 reputation)Forum Newbie (3 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 3 Visits: 26
Error -1056899072 : The following system error occurred: Key not valid for use in specified state. .
I am using Visual Studio 2008 Developer Edition and SQL Server 2008 for BIDS. I am following SSAS 2008 Tutorial I have created Adventure Works DW.ds Data Source and Adventure Works DW.dsv DataSource View and created Date dimention and Adventure Works DW.cube. When I was asked to deploy I have got the above error. I tried after reinstallation of the SQL Server 2008 and the Adventureworks Databases and Samples. But the error persists.
I also verified the following post:
Key not valid for use in specified state by chanmm

"I am using the same AdventureworksDW Database in SQL 2008 as in SQL 2005 and same Analysis Services Project in Visual Studio 2008 but when I am processing the cube I keep on receiving this error. It is working fine and still processing fine in SQL 2005.

Error 29 The following system error occurred: Key not valid for use in specified state.
Why is this happen? "
But Microsoft closed stating that:
"Posted by Microsoft on 12/10/2008 at 1:16 PM
chanmm.

Thank you for reporting the problem.

Can you provide little bit more information.
What exactly is the error message you are getting?
What dimension or attribute fails to process?

Thanks.
The Analysis Services Team. "

I tried load all the 10 lessons in the Analysis Services Sample Project and I am getting the same error from Lesson 1 to 10.

Please help to proceed.

I have, earlier, deployed all the lessons successfully in Analysis Services 2005

Thanks in advance
espro_05
espro_05
Forum Newbie
Forum Newbie (3 reputation)Forum Newbie (3 reputation)Forum Newbie (3 reputation)Forum Newbie (3 reputation)Forum Newbie (3 reputation)Forum Newbie (3 reputation)Forum Newbie (3 reputation)Forum Newbie (3 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 3 Visits: 26
Hi,
I got the problem fixed after browsing the posts I got an answer from Claytonc :

"My SSAS service was running as NT Authority\Local Service -- i changed this to local system and it worked."

I have changed as he suggested in Analysis Services Settings in Sql Server Configuration settings for "Log on as" and my deployment process run successfully


Bye .
dschulze 64857
dschulze 64857
Forum Newbie
Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 1 Visits: 1
Thank you! I beat my head into a pulp on this stupid thing and your posting saved me! Otherwise I would have NEVER resolved this! MS grrrrrrrrr!
zsolto-SM
zsolto-SM
Forum Newbie
Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 1 Visits: 2
Thank you! It worked for me too! :-D
Waqas-245203
Waqas-245203
Grasshopper
Grasshopper (14 reputation)Grasshopper (14 reputation)Grasshopper (14 reputation)Grasshopper (14 reputation)Grasshopper (14 reputation)Grasshopper (14 reputation)Grasshopper (14 reputation)Grasshopper (14 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 14 Visits: 15
Thanks.. It work for me.. BigGrin
robreidster
robreidster
Forum Newbie
Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 1 Visits: 5
Thanks very much espro_o5 - worked for me. I went into Control Panel - Administrative Tools - Services. Right clicked the SQL Server Analysis Services (MSSQLSERVER) service, selected Properties and on the Log On tab select Local System account. Back in the Services list I restarted SQL Server Analysis Services and after that the deployment of the cube from Business Intelligence Development Studio worked fine.
Would have taken me 1000 years to find that issue, if ever.
Go


Permissions

You can't post new topics.
You can't post topic replies.
You can't post new polls.
You can't post replies to polls.
You can't edit your own topics.
You can't delete your own topics.
You can't edit other topics.
You can't delete other topics.
You can't edit your own posts.
You can't edit other posts.
You can't delete your own posts.
You can't delete other posts.
You can't post events.
You can't edit your own events.
You can't edit other events.
You can't delete your own events.
You can't delete other events.
You can't send private messages.
You can't send emails.
You can read topics.
You can't vote in polls.
You can't upload attachments.
You can download attachments.
You can't post HTML code.
You can't edit HTML code.
You can't post IFCode.
You can't post JavaScript.
You can post emoticons.
You can't post or upload images.

Select a forum

































































































































































SQLServerCentral


Search