Click here to monitor SSC
SQLServerCentral is supported by Redgate
 
Log in  ::  Register  ::  Not logged in
 
 
 


http://localhost/reports gives error: Object reference not set to an instance of an object.


http://localhost/reports gives error: Object reference not set to an instance of an object.

Author
Message
shiwani.plrs
shiwani.plrs
Forum Newbie
Forum Newbie (9 reputation)Forum Newbie (9 reputation)Forum Newbie (9 reputation)Forum Newbie (9 reputation)Forum Newbie (9 reputation)Forum Newbie (9 reputation)Forum Newbie (9 reputation)Forum Newbie (9 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 9 Visits: 24
hay

m using windiows vista home edition and IIS7.5
when i open http:// localhost : - it displays the home page
when i open http:// localhost/ reportserver : it displayes its proper contents
but when i try to open http:// localhost/ reports : it gives errror as "Object reference not set to an instance of an object. "

m unable to browse any of my website also,
plz help
steveb.
steveb.
SSCrazy
SSCrazy (2.9K reputation)SSCrazy (2.9K reputation)SSCrazy (2.9K reputation)SSCrazy (2.9K reputation)SSCrazy (2.9K reputation)SSCrazy (2.9K reputation)SSCrazy (2.9K reputation)SSCrazy (2.9K reputation)

Group: General Forum Members
Points: 2858 Visits: 7195
It sounds like your report server has not been setup correctly


have you run the reporting services configuration manager?

if so, are there green ticks on the first 6 items on the left?
Gift Peddie
Gift Peddie
Hall of Fame
Hall of Fame (3.5K reputation)Hall of Fame (3.5K reputation)Hall of Fame (3.5K reputation)Hall of Fame (3.5K reputation)Hall of Fame (3.5K reputation)Hall of Fame (3.5K reputation)Hall of Fame (3.5K reputation)Hall of Fame (3.5K reputation)

Group: General Forum Members
Points: 3474 Visits: 14456
shiwani.plrs (1/4/2010)
hay

m using windiows vista home edition and IIS7.5
when i open http:// localhost : - it displays the home page
when i open http:// localhost/ reportserver : it displayes its proper contents
but when i try to open http:// localhost/ reports : it gives errror as "Object reference not set to an instance of an object. "

m unable to browse any of my website also,
plz help


Vista comes with IIS7 not IIS7.5, the reason for your error is because you cannot use the IIS7 in Vista Home edition for SSRS 2005 development because SSRS 2005 require Windows authentication which is not included in IIS7 in the Home editions of both Vista and Windows7. However if you are using this for development only then check the thread below for a work around solution using SQL Server 2005 relational engine and SSRS 2008 because SSRS 2008 does not require IIS for implementation.

http://www.sqlservercentral.com/Forums/Topic754296-150-1.aspx

Kind regards,
Gift Peddie
Gift Peddie
Gift Peddie
Hall of Fame
Hall of Fame (3.5K reputation)Hall of Fame (3.5K reputation)Hall of Fame (3.5K reputation)Hall of Fame (3.5K reputation)Hall of Fame (3.5K reputation)Hall of Fame (3.5K reputation)Hall of Fame (3.5K reputation)Hall of Fame (3.5K reputation)

Group: General Forum Members
Points: 3474 Visits: 14456
becklery (1/9/2010)
Hi.
Please refer to the url below:
http://forums.aspfree.com/net-development-11/common-causes-of-object-reference-not-set-to-an-instance-45799.html
I wish it will be helpful.
Regards,
becklery.


You need to stop posting your random answers to threads because if you don't know the reason for this error you don't know SSRS implementation details so please stop posting random answers to threads.

Kind regards,
Gift Peddie
frontier_teg
frontier_teg
Forum Newbie
Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 1 Visits: 1
I've experienced this problem a few times.
Typically it happens to me when I have hidden textbox executing some Code.xxx routine and that textbox is located under a table and the table has some kind of group page break.

It seems that with each page break, the fields hidden under the table are refreshed and sometimes get a object reference error.

Here's the weird thing.

I can typically fix the problem simply by moving all the hidden fields to a location such that their upper left corner is above the table's upper left corner, or to the left of it. It's like the position of the field somehow has smoe influence on what is refreshed and what is not.

I do not claim to know why it works, it just does.
Go


Permissions

You can't post new topics.
You can't post topic replies.
You can't post new polls.
You can't post replies to polls.
You can't edit your own topics.
You can't delete your own topics.
You can't edit other topics.
You can't delete other topics.
You can't edit your own posts.
You can't edit other posts.
You can't delete your own posts.
You can't delete other posts.
You can't post events.
You can't edit your own events.
You can't edit other events.
You can't delete your own events.
You can't delete other events.
You can't send private messages.
You can't send emails.
You can read topics.
You can't vote in polls.
You can't upload attachments.
You can download attachments.
You can't post HTML code.
You can't edit HTML code.
You can't post IFCode.
You can't post JavaScript.
You can post emoticons.
You can't post or upload images.

Select a forum

































































































































































SQLServerCentral


Search