SQL Clone
SQLServerCentral is supported by Redgate
 
Log in  ::  Register  ::  Not logged in
 
 
 


SQL Server stopped after changing startup parameters for mirroring.


SQL Server stopped after changing startup parameters for mirroring.

Author
Message
MarkusB
MarkusB
SSCertifiable
SSCertifiable (5.8K reputation)SSCertifiable (5.8K reputation)SSCertifiable (5.8K reputation)SSCertifiable (5.8K reputation)SSCertifiable (5.8K reputation)SSCertifiable (5.8K reputation)SSCertifiable (5.8K reputation)SSCertifiable (5.8K reputation)

Group: General Forum Members
Points: 5807 Visits: 4208
RTM is the first version which gets released without any patches. Could you post the results from this, just to be sure that SP2 is installed correctly:
SELECT @@VERSION

Markus Bohse
Joy Smith San
Joy Smith San
Hall of Fame
Hall of Fame (3.2K reputation)Hall of Fame (3.2K reputation)Hall of Fame (3.2K reputation)Hall of Fame (3.2K reputation)Hall of Fame (3.2K reputation)Hall of Fame (3.2K reputation)Hall of Fame (3.2K reputation)Hall of Fame (3.2K reputation)

Group: General Forum Members
Points: 3198 Visits: 3200
Microsoft SQL Server 2005 - 9.00.1399.06 (Intel X86) Oct 14 2005 00:33:37
Copyright (c) 1988-2005 Microsoft Corporation Standard Edition on Windows NT 5.1
(Build 2600: Service Pack 2)
MarkusB
MarkusB
SSCertifiable
SSCertifiable (5.8K reputation)SSCertifiable (5.8K reputation)SSCertifiable (5.8K reputation)SSCertifiable (5.8K reputation)SSCertifiable (5.8K reputation)SSCertifiable (5.8K reputation)SSCertifiable (5.8K reputation)SSCertifiable (5.8K reputation)

Group: General Forum Members
Points: 5807 Visits: 4208
San (5/26/2009)
Microsoft SQL Server 2005 - 9.00.1399.06 (Intel X86) Oct 14 2005 00:33:37
Copyright (c) 1988-2005 Microsoft Corporation Standard Edition on Windows NT 5.1
(Build 2600: Service Pack 2)

That's just what I thought.
Your SQL Server version is RTM (no Service Pack). You can recognize it from the build version 9.00.1399.
The Service Pack information you see is for the Windows operating system. So install the SQL Server Service Pack and your problem should be solved.

Markus Bohse
Joy Smith San
Joy Smith San
Hall of Fame
Hall of Fame (3.2K reputation)Hall of Fame (3.2K reputation)Hall of Fame (3.2K reputation)Hall of Fame (3.2K reputation)Hall of Fame (3.2K reputation)Hall of Fame (3.2K reputation)Hall of Fame (3.2K reputation)Hall of Fame (3.2K reputation)

Group: General Forum Members
Points: 3198 Visits: 3200
I ran SP2 and am geting the version as below

Microsoft SQL Server 2005 - 9.00.3042.00 (Intel X86) Feb 9 2007 22:47:07
Copyright (c) 1988-2005 Microsoft Corporation
Standard Edition on Windows NT 5.1 (Build 2600: Service Pack 2)

wel, I had removed ";-T1400" from startup params (before running SP2) and I could confgiure sucessfully as well.Now the problem is while clicking on "Start Mirroring button." Kindly see the thread below.


http://www.sqlservercentral.com/Forums/Topic723067-360-1.aspx


Thanks.
MarkusB
MarkusB
SSCertifiable
SSCertifiable (5.8K reputation)SSCertifiable (5.8K reputation)SSCertifiable (5.8K reputation)SSCertifiable (5.8K reputation)SSCertifiable (5.8K reputation)SSCertifiable (5.8K reputation)SSCertifiable (5.8K reputation)SSCertifiable (5.8K reputation)

Group: General Forum Members
Points: 5807 Visits: 4208
Since you started that second thread already two hours before installing SP2, it's probably a good idea to start the whole process from scratch again.

Markus Bohse
janardhana4484
janardhana4484
Forum Newbie
Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 2 Visits: 2
add the startup params and try to stop the service and start again ,now check it works
janardhana4484
janardhana4484
Forum Newbie
Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 2 Visits: 2
add the startup params and try to stop the service and start again ,now check it works
Akkare
Akkare
SSC Veteran
SSC Veteran (214 reputation)SSC Veteran (214 reputation)SSC Veteran (214 reputation)SSC Veteran (214 reputation)SSC Veteran (214 reputation)SSC Veteran (214 reputation)SSC Veteran (214 reputation)SSC Veteran (214 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 214 Visits: 451
Remove 1400 from startup parameters.Check the mirror endpoint port number is opened.provide the error what u r getting
Go


Permissions

You can't post new topics.
You can't post topic replies.
You can't post new polls.
You can't post replies to polls.
You can't edit your own topics.
You can't delete your own topics.
You can't edit other topics.
You can't delete other topics.
You can't edit your own posts.
You can't edit other posts.
You can't delete your own posts.
You can't delete other posts.
You can't post events.
You can't edit your own events.
You can't edit other events.
You can't delete your own events.
You can't delete other events.
You can't send private messages.
You can't send emails.
You can read topics.
You can't vote in polls.
You can't upload attachments.
You can download attachments.
You can't post HTML code.
You can't edit HTML code.
You can't post IFCode.
You can't post JavaScript.
You can post emoticons.
You can't post or upload images.

Select a forum

































































































































































SQLServerCentral


Search