SQL Clone
SQLServerCentral is supported by Redgate
 
Log in  ::  Register  ::  Not logged in
 
 
 


Unable attach analsysis service database without detach log file


Unable attach analsysis service database without detach log file

Author
Message
SUBRAHMANYA HEDGE
SUBRAHMANYA HEDGE
Right there with Babe
Right there with Babe (719 reputation)Right there with Babe (719 reputation)Right there with Babe (719 reputation)Right there with Babe (719 reputation)Right there with Babe (719 reputation)Right there with Babe (719 reputation)Right there with Babe (719 reputation)Right there with Babe (719 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 719 Visits: 406
Hi
Post recycle of Analysis Service we found one of the database went missing. So we tried attaching it. But its failing with below error:

[highlight=#ffff11]The detach log '\\?\E:\SalesCube_Monthly.0.db\SalesCube_Monthly.detach_log' could not be found in the specified database folder.
The database cannot be attached because an error occurred while loading the detach log from the file '\\?\E:\SalesCube_Monthly.0.db\SalesCube_Monthly.detach_log'. One possible reason is that database is already attached in ReadWrite mode to another server instance.[/highlight]

We did not detach the file, so we this file detach_log did not get created. Is there any other way, we can attach this database ?
emailrabbani
emailrabbani
SSC Rookie
SSC Rookie (35 reputation)SSC Rookie (35 reputation)SSC Rookie (35 reputation)SSC Rookie (35 reputation)SSC Rookie (35 reputation)SSC Rookie (35 reputation)SSC Rookie (35 reputation)SSC Rookie (35 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 35 Visits: 2
Hi,

Any resolution to this? I am facing the exact same issue today.
SUBRAHMANYA HEDGE
SUBRAHMANYA HEDGE
Right there with Babe
Right there with Babe (719 reputation)Right there with Babe (719 reputation)Right there with Babe (719 reputation)Right there with Babe (719 reputation)Right there with Babe (719 reputation)Right there with Babe (719 reputation)Right there with Babe (719 reputation)Right there with Babe (719 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 719 Visits: 406
Nope. We restored cube from the backup Sad
stefan.zhelev
stefan.zhelev
SSC Rookie
SSC Rookie (25 reputation)SSC Rookie (25 reputation)SSC Rookie (25 reputation)SSC Rookie (25 reputation)SSC Rookie (25 reputation)SSC Rookie (25 reputation)SSC Rookie (25 reputation)SSC Rookie (25 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 25 Visits: 9
I get the same issue - all Analysis Databases disappeared after a reboot. It would be great if there was a way to attach the databases without detach_log, as there are no backups.

If anyone is aware of a workaround, please share it here. Thanks!
Go


Permissions

You can't post new topics.
You can't post topic replies.
You can't post new polls.
You can't post replies to polls.
You can't edit your own topics.
You can't delete your own topics.
You can't edit other topics.
You can't delete other topics.
You can't edit your own posts.
You can't edit other posts.
You can't delete your own posts.
You can't delete other posts.
You can't post events.
You can't edit your own events.
You can't edit other events.
You can't delete your own events.
You can't delete other events.
You can't send private messages.
You can't send emails.
You can read topics.
You can't vote in polls.
You can't upload attachments.
You can download attachments.
You can't post HTML code.
You can't edit HTML code.
You can't post IFCode.
You can't post JavaScript.
You can post emoticons.
You can't post or upload images.

Select a forum







































































































































































SQLServerCentral


Search