SQL Clone
SQLServerCentral is supported by Redgate
 
Log in  ::  Register  ::  Not logged in
 
 
 


SSRS 2005 Subscription Issue


SSRS 2005 Subscription Issue

Author
Message
Dan Colbert-387424
Dan Colbert-387424
SSC-Addicted
SSC-Addicted (427 reputation)SSC-Addicted (427 reputation)SSC-Addicted (427 reputation)SSC-Addicted (427 reputation)SSC-Addicted (427 reputation)SSC-Addicted (427 reputation)SSC-Addicted (427 reputation)SSC-Addicted (427 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 427 Visits: 338
I've looked for a resolution to this in several places and have had no luck.

When I set up a subscription for a report, internal email addresses work just fine. When I include an external domain as one of the recipients, I get "The e-mail address of one or more recipients is not valid." as my error.

I've made sure the exchange relay is set up appropriately. (I've successfully sent to external domains through SQL management studio.) I've set the SendEmailToUserAlias flag to "False". I've added specific domains to the PermittedHosts node of the config file. I'm at a loss... Sick

Has anyone experiences and solved this issue?

Thanks in advance!

Dan
davidjsutherland
davidjsutherland
Forum Newbie
Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)Forum Newbie (2 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 2 Visits: 21
Hi Dan,

I'm having the same problem. I'm working on it right now and if I find something I'll share it with you.

Dave
Shawn-456755
Shawn-456755
Forum Newbie
Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 1 Visits: 26
You need to modify the RSreportserver.config file to have each external domain permitted...

<PermittedHosts>
<HostName>Adventure-Works.com</HostName>
<HostName>hotmail.com</HostName>
</PermittedHosts>


You won't need to restart reporting services.

I'm trying to work around the issue of permitting all domains, but haven't got it to work yet.

<SendEmailToUserAlias>False</SendEmailToUserAlias>
<DefaultHostName></DefaultHostName>
<PermittedHosts>
<HostName></HostName>
</PermittedHosts>



I have tried different combinations like filling in defaulthostname, removing hostname, removing permittedhosts. I haven't tried a wild card yet in HostName. If anybody finds out, please let me know...I'm using a remote smtp server.
Dan Colbert-387424
Dan Colbert-387424
SSC-Addicted
SSC-Addicted (427 reputation)SSC-Addicted (427 reputation)SSC-Addicted (427 reputation)SSC-Addicted (427 reputation)SSC-Addicted (427 reputation)SSC-Addicted (427 reputation)SSC-Addicted (427 reputation)SSC-Addicted (427 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 427 Visits: 338
Thanks for the responses to this post. I finally got it resolved.

It turns out my XML editing skills are lacking. When I edited the email setup using the SSRS config tool it worked fine.
Abbas Malik-298105
Abbas Malik-298105
Forum Newbie
Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)Forum Newbie (1 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 1 Visits: 7
Can you please explain exact steps to resolve the issue. I have same problem and I don't know how to resolve it.
laxme24
laxme24
Grasshopper
Grasshopper (14 reputation)Grasshopper (14 reputation)Grasshopper (14 reputation)Grasshopper (14 reputation)Grasshopper (14 reputation)Grasshopper (14 reputation)Grasshopper (14 reputation)Grasshopper (14 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 14 Visits: 30
how u resolve that problem?
Can you please explain exact steps to resolve the issue. I have same problem.
Dan Colbert-387424
Dan Colbert-387424
SSC-Addicted
SSC-Addicted (427 reputation)SSC-Addicted (427 reputation)SSC-Addicted (427 reputation)SSC-Addicted (427 reputation)SSC-Addicted (427 reputation)SSC-Addicted (427 reputation)SSC-Addicted (427 reputation)SSC-Addicted (427 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 427 Visits: 338
To be honest with you - it's been so long I can't remember how I got it working.

I've looked through the config tools and can't see anywhere to specify permitted hosts.

If you're on Exchange, have you made sure the relay allows external email sends? Have you tried what Shawn suggested below?

Sorry I can't be more help.

Dan
aaronsql
aaronsql
Forum Newbie
Forum Newbie (5 reputation)Forum Newbie (5 reputation)Forum Newbie (5 reputation)Forum Newbie (5 reputation)Forum Newbie (5 reputation)Forum Newbie (5 reputation)Forum Newbie (5 reputation)Forum Newbie (5 reputation)

Group: General Forum Members
Points: 5 Visits: 74
Fought this issue for a while, so wanted to report back the fix for my system.
Mine ended up being an Exchange-Authentication problem.. here's the Exchange Powershell script to fix it:

Get-ReceiveConnector "Local Relay" | Add-ADPermission -User "NT Authority\ANONYMOUS LOGON" -ExtendedRights "ms-Exch-SMTP-Accept-Any-Recipient"

And then just Restart Service "Microsoft Exchange Transport" to seal the deal.
Go


Permissions

You can't post new topics.
You can't post topic replies.
You can't post new polls.
You can't post replies to polls.
You can't edit your own topics.
You can't delete your own topics.
You can't edit other topics.
You can't delete other topics.
You can't edit your own posts.
You can't edit other posts.
You can't delete your own posts.
You can't delete other posts.
You can't post events.
You can't edit your own events.
You can't edit other events.
You can't delete your own events.
You can't delete other events.
You can't send private messages.
You can't send emails.
You can read topics.
You can't vote in polls.
You can't upload attachments.
You can download attachments.
You can't post HTML code.
You can't edit HTML code.
You can't post IFCode.
You can't post JavaScript.
You can post emoticons.
You can't post or upload images.

Select a forum

































































































































































SQLServerCentral


Search