Click here to monitor SSC
SQLServerCentral is supported by Red Gate Software Ltd.
 
Log in  ::  Register  ::  Not logged in
 
 
 
        
Home       Members    Calendar    Who's On


Add to briefcase

Parameter Is Not Valid on a Chart Expand / Collapse
Author
Message
Posted Wednesday, July 28, 2010 4:29 AM
SSC-Addicted

SSC-AddictedSSC-AddictedSSC-AddictedSSC-AddictedSSC-AddictedSSC-AddictedSSC-AddictedSSC-Addicted

Group: General Forum Members
Last Login: Thursday, September 11, 2014 4:59 AM
Points: 484, Visits: 814
I am trying to implement a connection between two reports - the first being a pie chart and the second is a textual report.

I have set up an action on my values in the pie chart to jump to a given report and configured my parameters.

For one of my parameters if I have a value other than NULL the initial rendering of the pie chart works perfectly but as soon as I move the mouse on the rendered pane (this is just using preview in SSRS) the pane is replace with just the message "Parameter Is Not Valid".

If I disabled the action the report works perfectly. I've made sure my data types match. I've manually run the query that both reports would use with no problem.

I've even recreated my first report with a new pie chart & as soon as I add my problem parameter to the report & the action it all starts to fall over again.

I've spent numerous hours trying everything I can think of but I'm completely stumped as to why I have a problem - I'd be most grateful for any pointers!

I've also just tried setting the parameter on the action to a specific value - that works perfectly all the time the parameter in the parameter block remains null, when it changes to non null the report fails again - I've also tried changing the parameter name just in case of some hidden oddity with no change.
Thanks
Post #959931
Posted Wednesday, July 28, 2010 4:48 AM
SSC-Addicted

SSC-AddictedSSC-AddictedSSC-AddictedSSC-AddictedSSC-AddictedSSC-AddictedSSC-AddictedSSC-Addicted

Group: General Forum Members
Last Login: Thursday, September 11, 2014 4:59 AM
Points: 484, Visits: 814
I've made some progress - I've changed the chart type & have found that Pie / Exploded Pie & Doughnut / Exploded Doughnut fail whilst Bar / Column charts work fine - clearly I've got something they don't like, no idea what but I've got a work around now.
Post #959936
Posted Friday, March 16, 2012 9:59 AM
Forum Newbie

Forum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum Newbie

Group: General Forum Members
Last Login: Tuesday, July 3, 2012 8:48 AM
Points: 1, Visits: 1
I'm getting the same effect with a simple stepped line chart, no actions specified...

I can change the chart type to a regular line or column and it works fine, but when I set it to stepped line, then a mouse over on the chart region throws the "Parameter is not valid" message. Clicking on the message causes the chart to disappear.

It happens in preview mode with both Report Builder 3.0 and SSBI Development Studio.

The data is clean. Perplexing.
Post #1268350
Posted Thursday, November 15, 2012 12:04 PM
Forum Newbie

Forum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum Newbie

Group: General Forum Members
Last Login: Thursday, November 15, 2012 1:15 PM
Points: 3, Visits: 27
While not a solution...my workaround is:
right-click your pie graph
open "3D Effect" tab
checkmark the "Display chart with 3-D visual effect" box

if you want to eliminate the 3D effect, simply adjust the "Vertical rotation:" to Zero(0)
Post #1385297
« Prev Topic | Next Topic »

Add to briefcase

Permissions Expand / Collapse