Click here to monitor SSC
SQLServerCentral is supported by Red Gate Software Ltd.
 
Log in  ::  Register  ::  Not logged in
 
 
 
        
Home       Members    Calendar    Who's On


Add to briefcase

SSRS Parameter issue (SQL Server 2008 R2) Expand / Collapse
Author
Message
Posted Friday, July 11, 2014 3:01 PM
Grasshopper

GrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopper

Group: General Forum Members
Last Login: Tuesday, July 29, 2014 5:38 PM
Points: 20, Visits: 80
Having an issue where I have created a report with a shared data source and several shared data sets. The report has 2 parameters one dependent on the other. This was working fine until just recently. Now any report I create with a parameter does not work (see error below). I've tried creating a simple empty report that has an embedded DataSet which returns a int (ClientId) and varchar (Name):

SELECT ClientId, Name From Client

Then have the parameter use this query to populate available values (Value = ClientId and Label = Name).

When I preview in BIDS (VS-2008) it works just fine.

When I deploy and run the report locally I get the following error:

An error occurred within the report server database. This may be due to a connection failure, timeout or low disk condition within the database. (rsReportServerDatabaseError) Arithmetic overflow error converting expression to data type int. The statement has been terminated.

There are no expressions and I've deleted all old datasets that used to have an expression. Seems like SSRS has something cached though I have deleted Internet Cache and deleted the datasets from SSRS and went into the DB and deleted everything I could. I have turned on SQL profilier and don't see anything other than the query mentioned previously being executed. Anyone else out there experience this issue?

Thanks
Post #1591813
Posted Wednesday, July 16, 2014 12:25 AM
Forum Newbie

Forum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum Newbie

Group: General Forum Members
Last Login: Wednesday, November 19, 2014 11:34 PM
Points: 3, Visits: 15
No I did not got such issue.
You are saying convesion error message.Can you Cast ID column to Int

E.g.
Select Cast(ID) ,Name From Client

This may solve your problem.

Regards
Sagar
Post #1592920
Posted Wednesday, July 16, 2014 10:28 AM
Grasshopper

GrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopper

Group: General Forum Members
Last Login: Tuesday, July 29, 2014 5:38 PM
Points: 20, Visits: 80
Sagar,
I tried that as well and that does not resolve the issue. As I mentioned before it works in preview mode from BIDS just not once deployed locally.

Thanks,
Anthony
Post #1593173
Posted Thursday, July 17, 2014 1:08 PM
Forum Newbie

Forum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum Newbie

Group: General Forum Members
Last Login: Wednesday, December 17, 2014 2:26 PM
Points: 1, Visits: 39
can you use query designer to see if these shared dataset can produce any data you expect?
Post #1593804
Posted Thursday, July 17, 2014 2:32 PM
Grasshopper

GrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopper

Group: General Forum Members
Last Login: Tuesday, July 29, 2014 5:38 PM
Points: 20, Visits: 80
So the test report I'm using is blank so there is no data to return. The query that populates the Text parameter works fine as the dropdown gets populated just fine. It is just when I click on the "view report" button does the error occur. If I load the dataset in the SSRS query builder returns everything as well. Lastly, as I've stated in my original post it works in BIDS but not when deployed.

Thanks,
Anthony
Post #1593840
Posted Wednesday, July 23, 2014 6:17 AM
SSC Veteran

SSC VeteranSSC VeteranSSC VeteranSSC VeteranSSC VeteranSSC VeteranSSC VeteranSSC Veteran

Group: General Forum Members
Last Login: Wednesday, December 10, 2014 7:35 AM
Points: 213, Visits: 782
Hi,

I would restart the services for reporting services and then try again.

It would be worth checking the reporting services logs as well to see if any more information is provided for the report failing.

HTH
Post #1595454
Posted Wednesday, July 23, 2014 10:41 AM
Grasshopper

GrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopper

Group: General Forum Members
Last Login: Tuesday, July 29, 2014 5:38 PM
Points: 20, Visits: 80
Abs-225476,

I've tried restarting services, rebooting and I've looked through the logs and nothing helpful at all. I'm going to be opening up a ticket with MS to see what further information I can get.

thanks!!
Post #1595587
« Prev Topic | Next Topic »

Add to briefcase

Permissions Expand / Collapse