Click here to monitor SSC
SQLServerCentral is supported by Red Gate Software Ltd.
 
Log in  ::  Register  ::  Not logged in
 
 
 
        
Home       Members    Calendar    Who's On


Add to briefcase

Setting up Email using virtual SMTP server and Gmail smtp Expand / Collapse
Author
Message
Posted Wednesday, May 14, 2014 8:33 AM
Forum Newbie

Forum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum Newbie

Group: General Forum Members
Last Login: Thursday, May 15, 2014 2:26 PM
Points: 3, Visits: 21
Hi,

I need help configuring reporting services to email reports.
I need to use gmail as an outbound server because this is a test box not connected to a domain.
After a lot of reading, I thought i had everything set up. For the most part, email works using gmail. I can send an email from a query, I can send an email by dropping a file into the pickup directory inside mailroot, but for the lie of me, i can't make reporting services send email. I geep getting this error

Failure sending mail. The transport failed to connect to the server

Everything in the IIS manager seems correct with one exception. When you right click on the smtp server and select properties, the general window comes up and lists he FQDN as "SMTPServer"
yet when i select the delivery tab and choose advanced, when i put in SMTPServer as the FQDN, and click the "Check DNS" button, it says the domain name isn't valid.


What am I doing wrong????
Post #1570877
Posted Wednesday, May 14, 2014 11:32 AM
SSC Eights!

SSC Eights!SSC Eights!SSC Eights!SSC Eights!SSC Eights!SSC Eights!SSC Eights!SSC Eights!

Group: General Forum Members
Last Login: Today @ 6:39 PM
Points: 839, Visits: 5,429
Here's one example of configuring SSRS to use gmail.

http://db-pub.com/forum-80534388/data-base-mail-configuration-using-gmail-giving-error.html
Post #1570960
Posted Thursday, May 15, 2014 6:27 AM
Forum Newbie

Forum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum Newbie

Group: General Forum Members
Last Login: Thursday, May 15, 2014 2:26 PM
Points: 3, Visits: 21
thanks for the link. I reviewed my setup and it is the same as the instructions. I am able to send mail via the virtual server.... i just cant get reporting services to send the email. i'm wondering if its something in the config file....... it's very frustrating.... any help would be greatly appreciated!!!
Post #1571275
« Prev Topic | Next Topic »

Add to briefcase

Permissions Expand / Collapse