Click here to monitor SSC
SQLServerCentral is supported by Red Gate Software Ltd.
 
Log in  ::  Register  ::  Not logged in
 
 
 
        
Home       Members    Calendar    Who's On


Add to briefcase

Replication issue - Never seen this before Expand / Collapse
Author
Message
Posted Tuesday, October 8, 2013 11:06 AM
SSChasing Mays

SSChasing MaysSSChasing MaysSSChasing MaysSSChasing MaysSSChasing MaysSSChasing MaysSSChasing MaysSSChasing Mays

Group: General Forum Members
Last Login: Sunday, November 23, 2014 9:00 PM
Points: 611, Visits: 448

When I tried to locate Xact Seqno for the article causing the issue .

I get this error , can any one help me to explain what could be the cause .


EXEC sp_browsereplcmds @xact_seqno_start = '0x00077C630003F4150005'
, @xact_seqno_end = '0x00077C630003F4150005'

-------------------------------------------------------------------------------------
(0 row(s) affected)
Message: Invalid attempt to read when no data is present.
Call Stack: at System.Data.SqlClient.SqlDataReaderSmi.EnsureOnRow(String operationName)
at System.Data.SqlClient.SqlDataReaderSmi.GetBytes(Int32 ordinal, Int64 fieldOffset, Byte[] buffer, Int32 bufferOffset, Int32 length)
at Microsoft.SqlServer.Replication.ReplCmdsReader.convert_command(Boolean& fFirstChuck_in_cmd, Int32& iParamMarker, ParamToken& tokenReader, Object[]& rgobj, SqlDataReader& reader)
at Microsoft.SqlServer.Replication.ReplCmdsReader.sp_printstatement(String strCmd)
Debug dump: cbTSQL: 1702127982 wParam: 0 iParam: 0 oDatum: 0 oNextToken: 0
<Reset />
Post #1502721
Posted Friday, October 11, 2013 9:22 AM
SSChasing Mays

SSChasing MaysSSChasing MaysSSChasing MaysSSChasing MaysSSChasing MaysSSChasing MaysSSChasing MaysSSChasing Mays

Group: General Forum Members
Last Login: Sunday, November 23, 2014 9:00 PM
Points: 611, Visits: 448
I dont know the cause of this like many SQL unaswered issues , but good part figured the solution

Nothing tricky , found the xact_seqno from sp_browsereplcmds
1. Checked both the publisher and subscriber has the Ms_upd_XXXX data .
2. Removed the entry from ms_rep_commands table .
3. No sure if that helped much .
4. Removed the article from the Publication .
5 . Added back , ran snapshot for the single article .


Old method but issue was something new for me .
Post #1504065
« Prev Topic | Next Topic »

Add to briefcase

Permissions Expand / Collapse