Click here to monitor SSC
SQLServerCentral is supported by Red Gate Software Ltd.
 
Log in  ::  Register  ::  Not logged in
 
 
 
        
Home       Members    Calendar    Who's On


Add to briefcase

Unable to Execute SSIS Package from Visual Studio 2012 in Debug Mode Expand / Collapse
Author
Message
Posted Thursday, September 12, 2013 8:21 AM
Right there with Babe

Right there with BabeRight there with BabeRight there with BabeRight there with BabeRight there with BabeRight there with BabeRight there with BabeRight there with Babe

Group: General Forum Members
Last Login: Tuesday, November 18, 2014 2:24 AM
Points: 772, Visits: 760
The issue I am having is when a right click a component within the SSIS package - eg within the Data Floe component - I get a dialog box stating Unable to start debugging. The debugger is not properly installed. Run setup to install or repair the debugger.

I have repaired Visual Studio 2012 from the setup disk plus uninstalled and reinstalled but the issue still remains.

Also all the .Net components have been checked and they are installed correctly.

Any guidance from anyone who has experienced similar issues would be much appreciated.

Host Operating System - Windows 7 SP1 Professional
Visual Studio 2012 Professional
Post #1494208
Posted Thursday, September 12, 2013 2:23 PM
Grasshopper

GrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopperGrasshopper

Group: General Forum Members
Last Login: Thursday, July 3, 2014 12:32 PM
Points: 22, Visits: 143
Two options I found on other forums:

1. Finally, I just deleted all the files in C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7Debug (stop the Machine Debug Service first), copied fresh ones from my MSDN DVD, and restarted the service. Bingo.

2. http://digioz.blogspot.com/2007/08/debugger-is-not-properly-installed-run.html

-- OpenSourceSQL.com
Post #1494362
Posted Friday, September 13, 2013 2:54 AM
Right there with Babe

Right there with BabeRight there with BabeRight there with BabeRight there with BabeRight there with BabeRight there with BabeRight there with BabeRight there with Babe

Group: General Forum Members
Last Login: Tuesday, November 18, 2014 2:24 AM
Points: 772, Visits: 760
Thanks for the response. I tried clearing out the VS7Debug folder without success. I have also been through the steps from the link but to no avail.

I will have to resort to giving the machine back to Helpdesk and getting another one.
Post #1494509
« Prev Topic | Next Topic »

Add to briefcase

Permissions Expand / Collapse