Click here to monitor SSC
SQLServerCentral is supported by Red Gate Software Ltd.
 
Log in  ::  Register  ::  Not logged in
 
 
 
        
Home       Members    Calendar    Who's On


Add to briefcase

My FIrst Web Report Problem Expand / Collapse
Author
Message
Posted Thursday, March 7, 2013 10:15 PM
SSC-Enthusiastic

SSC-EnthusiasticSSC-EnthusiasticSSC-EnthusiasticSSC-EnthusiasticSSC-EnthusiasticSSC-EnthusiasticSSC-EnthusiasticSSC-Enthusiastic

Group: General Forum Members
Last Login: Monday, March 3, 2014 4:58 PM
Points: 130, Visits: 214
Hi Specialists.

I have created my first ever report in Microsoft Visual Studio and it works fine, however when i try to deploy this I get an error saying

"Could not connect to the report server http:localhost/ReportServer"

So i went back into configuration manager and tried clicking the url and it said in IE

Reporting Services Error
--------------------------------------------------------------------------------

The report server cannot decrypt the symmetric key that is used to access sensitive or encrypted data in a report server database. You must either restore a backup key or delete all encrypted content. (rsReportServerDisabled) Get Online Help
Bad Data. (Exception from HRESULT: 0x80090005)

--------------------------------------------------------------------------------
SQL Server Reporting Services


Please help
Post #1428383
Posted Thursday, March 7, 2013 10:35 PM


SSCoach

SSCoachSSCoachSSCoachSSCoachSSCoachSSCoachSSCoachSSCoachSSCoachSSCoachSSCoach

Group: General Forum Members
Last Login: Today @ 8:30 AM
Points: 17,609, Visits: 15,468
Do you have your SSRS keys backed up?

Occasionally the key can become "lost" and you may need to restore it.

Here is a link concerning the issue. The first post has a quick set of instructions on resolving it.
http://connect.microsoft.com/SQLServer/feedback/details/322557/the-report-server-cannot-decrypt-the-symmetric-key




Jason AKA CirqueDeSQLeil
I have given a name to my pain...
MCM SQL Server


SQL RNNR

Posting Performance Based Questions - Gail Shaw
Posting Data Etiquette - Jeff Moden
Hidden RBAR - Jeff Moden
VLFs and the Tran Log - Kimberly Tripp
Post #1428390
Posted Friday, March 8, 2013 3:45 AM
SSC-Enthusiastic

SSC-EnthusiasticSSC-EnthusiasticSSC-EnthusiasticSSC-EnthusiasticSSC-EnthusiasticSSC-EnthusiasticSSC-EnthusiasticSSC-Enthusiastic

Group: General Forum Members
Last Login: Monday, March 3, 2014 4:58 PM
Points: 130, Visits: 214
Thanks for that, that was a big help I am a little further. I have created the report and managed to pre-view it but once I go to delpoy it I am faced with a new error

The permissions granted to user 'data\alan' are insufficient for performing this operation. 0 0
Post #1428495
Posted Friday, March 8, 2013 5:11 AM
SSC-Enthusiastic

SSC-EnthusiasticSSC-EnthusiasticSSC-EnthusiasticSSC-EnthusiasticSSC-EnthusiasticSSC-EnthusiasticSSC-EnthusiasticSSC-Enthusiastic

Group: General Forum Members
Last Login: Monday, March 3, 2014 4:58 PM
Points: 130, Visits: 214
ok I seem to have got a little further with the deploy thing past the permissions problem I am now facing another problem which is

Cannot deploy the report because the shared data source '/Data Sources/MyFirstREP' that the report references does not exist on the report server.
C:\Users\alan\Documents\Visual Studio 2008\projects\MyFIrstReport\MyFIrstReport\bin\Debug\Report1.rdl


ohhh my head im off to bed, had enough for today

thanks
Alan
Post #1428528
Posted Friday, March 8, 2013 8:57 AM


SSCoach

SSCoachSSCoachSSCoachSSCoachSSCoachSSCoachSSCoachSSCoachSSCoachSSCoachSSCoach

Group: General Forum Members
Last Login: Today @ 8:30 AM
Points: 17,609, Visits: 15,468
alan_lynch (3/8/2013)
ok I seem to have got a little further with the deploy thing past the permissions problem I am now facing another problem which is

Cannot deploy the report because the shared data source '/Data Sources/MyFirstREP' that the report references does not exist on the report server.
C:\Users\alan\Documents\Visual Studio 2008\projects\MyFIrstReport\MyFIrstReport\bin\Debug\Report1.rdl


ohhh my head im off to bed, had enough for today

thanks
Alan


Looks like you are making good progress really.

This last error is that you are using a "shared" datasource instead of an imbedded datasource. Deploy the datasource to the ReportServer and you will be all the closer.




Jason AKA CirqueDeSQLeil
I have given a name to my pain...
MCM SQL Server


SQL RNNR

Posting Performance Based Questions - Gail Shaw
Posting Data Etiquette - Jeff Moden
Hidden RBAR - Jeff Moden
VLFs and the Tran Log - Kimberly Tripp
Post #1428625
Posted Sunday, March 10, 2013 7:41 PM
SSC-Enthusiastic

SSC-EnthusiasticSSC-EnthusiasticSSC-EnthusiasticSSC-EnthusiasticSSC-EnthusiasticSSC-EnthusiasticSSC-EnthusiasticSSC-Enthusiastic

Group: General Forum Members
Last Login: Monday, March 3, 2014 4:58 PM
Points: 130, Visits: 214
Hi Jason.

Thanks for that its all working now. I just need to work on tidying my reports up and granting permissions to various users.


Thanks again
Alan
Post #1429053
Posted Sunday, March 10, 2013 10:49 PM


SSCoach

SSCoachSSCoachSSCoachSSCoachSSCoachSSCoachSSCoachSSCoachSSCoachSSCoachSSCoach

Group: General Forum Members
Last Login: Today @ 8:30 AM
Points: 17,609, Visits: 15,468
Good to hear. Thanks for the feedback.



Jason AKA CirqueDeSQLeil
I have given a name to my pain...
MCM SQL Server


SQL RNNR

Posting Performance Based Questions - Gail Shaw
Posting Data Etiquette - Jeff Moden
Hidden RBAR - Jeff Moden
VLFs and the Tran Log - Kimberly Tripp
Post #1429070
« Prev Topic | Next Topic »

Add to briefcase

Permissions Expand / Collapse